Love Images

Awesome people was here

August 13, 2011

Cinta Luar Biasa…

Sesungguhnya tiada siapa dapat menduga dengan siapa perasaan itu hadir...kerana hati ini milik Allah swt...Andai ia hadir waktu ku bersedia ataupun tidak...Akan ku hadapinya dengan REDHA...Boleh jadi ia suatu rahmat, mungkin juga satu ujian drNya...Aku perlu tunggangi perasaan dengan IMAN dan TAQWA kepadaNya...

Andai benar dia milikku...biarlah keajaiban Allah yang berbicara...Seandainya sebaliknya...pasti ada pengganti yang lebih mulia...Andai pula diriku ditakdirkan sendiri selamanya...ku pasrah..kerana ku tahu...rahmat dan kasih sayangNYA tidak kan putus buat hamba-hambaNYA....

Kepada Allah jualah tempatku berserah...

Cinta luar biasa..Cinta seorang Kekasih kepada umatnya..Hingga pada hembusan nafasnya yang terakhir..Lidah Rasulullah menuturkan tanpa henti..Ummati.. ummati.. ummati..

Cinta luar biasa..Kisah cinta Handzalah..Meninggalkan isteri di malam pernikahan..Lantaran menyahut seruan jihad..Akhirnya syahid di medan perjuangan..

Cinta luar biasa..Seteguh kasih Khadijah..Tak pernah jemu memberikan sokongan..Rela mengorbankan segala kemewahan..Di saat Rasulullah dan Islam dipinggirkan..

Cinta luar biasa..Kisah kesetiaan Abu Bakar..Kasih seorang sahabat yang tiada tandingan..Insan yang sentiasa membenarkan..Sewaktu kata-kata Rasulullah dipersendakan..

Cinta luar biasa..Kisah ketabahan Hajar..Ditinggalkan di tanah yang gersang bersama Ismail..Bukti kasih seorang ibu yang berlarian mencari air..Tatkala mendengar tangisan si anak kecil..

Cinta luar biasa..Umpama keberanian Ali..Di malam penghijrahan Nabi..Menggantikan Rasulullah di tempat tidurnya..Walaupun jiwa menjadi taruhan..

Cinta luar biasa..Cinta Asiah, Masyitah dan Sumaiyyah..Menggadaikan nyawa demi mempertahankan aqidah..Iman di dada tak sedikit pun goyah..Kerana keyakinan yang teguh atas segala janjiNya..

Kisah cinta luar biasa..Insan pilihan yang berada di atas jalanNya..Betapa tulusnya kasih, teguhnya jiwa..Redha dan sabar menempuh segala ujian..Merekalah insan yang memahami erti kemanisan iman..

Mampukah kita meraih cinta luar biasa ini..Sama-sama kita Muhasabah Diri.. =)

1 comment:

  1. stiap kisah adalah yang luarbiasa.. jd anda mampu, kita mampu

    ReplyDelete

i know WHO you are !